Swedbank: valime ettevõtteid hoolikamalt

Liis Kängsepp 09. oktoober 2008, 17:57

Swedbanki europrojektidega tegelev
suurkliendihalduri Kaarel Ausi viitab, et struktuurifondide sildfinantseerimise
projektid on hetkel laenu küsimisel paremas seisukorras kui teised.

"Praegune olukord finantsturgudel mõjutab kindlasti laenude andmist ettevõttele. Ettevõtteid, keda finantseeritakse, valitakse hoolsamalt," sõnas Aus. "Pank analüüsib sildfinantseeringu projekte samade kriteeriumite alusel nagu kõiki teisigi projekte - kaalutakse tagatiste väärtust, ettevõtte usaldusväärsust ning finantsolukorda."

Ausi sõnul muudab toetuse saamine kindlasti projekti riske väiksemaks, kuid alati jääb panga jaoks alles ettevõtte teostusrisk - kas ettevõte suudab vajalikud tegevused etteantud reegleid järgides sooritada. "Kokkuvõtvalt, struktuurifondide sildfinantseerimise projektid on finantseerimise seisukohalt täna paremas seisukorras kui teised projektid," sõnas Aus. "Siiski analüüsib pank ka neid projekte sarnaselt tavapäraste finantseerimisprojektidega."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing