Inspektsioon tegi 13 keeleoskamatule ettekirjutuse

13. oktoober 2008, 16:51

Septembri lõpust oktoobri esimeste
päevadeni kontrollis keeleinspektsioon 16 asutust ja äriühingut, kus 13
töötajale tehti ettekirjutus viia oma eesti keele oskus vastavusse nõuetega.

Nelja inimese suhtes algatati väärteomenetlus ja neile määrati rahatrahv. Neljas äriühingus avastati avaliku teabe nõuete rikkumisi, seisab keeleinspektsiooni kodulehel.

Keelekasutust kontrolliti Kohtla-Järve Sotsiaalhoolekandekeskuses, Tallinna ja Viru vanglas, Lasnamäe Gümnaasiumis ja Valga Vene Gümnaasiumis, Tallinna Tähekese, Kuristiku ja Taime lasteaias, paaris kaupluses ja restoranis.

Septembris kontrolliti õpetajate eesti keele oskuse vastavust ametikoha nõuetele kümnes Tallinna venekeelses lasteaias. 59 kontrollitust valdab eesti keelt nõuetekohaselt 6 inimest. Kuna tegemist oli korduskontrolliga, siis määrati ettekirjutuse täitmata jätmise pärast 19 hoiatus- ja 4 rahatrahvi.

Narva Soldino Gümnaasiumis kontrolliti 30 inimest. Neist 29 keeleoskus ei vasta nõuetele (määrati 10 hoiatustrahvi). Narva Kreenholmi Gümnaasiumis kontrolliti 15 inimest, neist 14 keeleoskus ei vasta nõuetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2009, 19:36
Otsi:

Ava täpsem otsing