IRL: Pärnus on kambakraatlik ringkäendus

Mariliis Pinn 21. oktoober 2008, 15:05

IRLi kuuluv Pärnu volikogu liige Raul
Sarandi arvab, et tegu on kambakraatliku ringkäendusega, kus linna ettevõtete
juhikohad on võimupoliitikute vahel jagatud ja kedagi ei huvita firmades toimuv.

„Pärnu linnas tundub, et teatud kommunaalpoliitikud on seadnud sisse kambakraatliku ringkäetuse,“ ütles Sarandi aripaev.ee-le, kommenteerides ASi Taastusravikeskus Estonia juhatuse liikme ja Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Vello Järvesalu kahtlustamist suures ulatuses ettevõtte varade omastamises.

tema sõnul on Pärnu võimuliidu ehk Keskerakonna ja Reformierakonna abilinnapäid ja volikogu liikmeid nimetatud linnale kuuluvate firmade juhtorganitesse. „Näiteks Garri Suuk nimetati 100protsendiliselt linnale kuuluva Pärnu Vee juhatusse. Abilinnapea Margus Tammekivi nimetati Pärnu Koolide Sihtasutuse juhatuse esimehe kohale. Keskerakondlane Jaanus Ots nimetati teise sanatooriumi Sõpruse juhiks,“ loetles ta hiljutisi ametissenimetamisi. „Kõik nõukogud koosnevad usaldusväärsetest poliitkakkudest, kes nii-öelda väikese raha eest on nõukogus lojaalsed võimule,“ lisas ta. Tema hinnangul tekib võimuladvikus karistamatuse tunne, linnavara hakatakse enda omaks pidama ega seista äriühingute huvide eest ning nii tekivadki asjad, mida uurib politsei.

Sarandi sõnul tegi IRL nädal aega tagasi ettepaneku ühendada kaks linnale kuuluvat sanatooriumi Estonia ja Sõprus, et neid efektiivsemaks teha. „Praegu on kaks nõukogu, kas turundust, kaks linna ettevõtet konkureerivad samal turul. Pärnu linnavalitsus lükkas selle tagasi, öeldes, et see ei ole mõttekas. Kambaraalik huvi säilib, Estonia ees on reformierakondlased ja Sõpruses keskerakondlased. On võrdselt jagatud, keski omad on vaesemad ja vähe kehvemad, reformis on vähe stiilsemad vennad,“ ütles Sarand, lisades, et käib pime mahhineerimine, majandusnäitajad ei huvita kedagi, vaid tegeldakse ilusa olemisega.

„Seda on palju arutatud, milleks linnale spaad, pole otsustusjulgust, nüüd on õige müügiaeg mööda läinud. Järgmisel aastal on oodata Sõpruse pankrotti, sest firmal on raske seis,“ kommenteeris ta võimalust spaad hoopis maha müüa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2008, 16:51
Otsi:

Ava täpsem otsing