Evli kasum kukkus

Liis Kängsepp 27. oktoober 2008, 16:04

Evli Grupp tegevuskasum oli tänavu esimese
üheksa kuuga 8 miljonit krooni, mullu samal perioodil teeniti üle 200 miljoni
krooni tegevuskasumit.

Evli Grupp teenis 2008. aasta esimesel üheksal kuul netotulu 43,3 miljonit eurot (ligi 678 miljonit krooni), mullu samal ajal oli netotulu 61,1 miljonit eurot (956 miljonit krooni).

Hoolimata keerulistest turuoludest tõusis grupi poolt hallatavate varade väärtus aasta esimese üheksa kuuga 4,4 miljardit euroni (ligi 69 miljardit krooni). Eelmise aasta võrreldaval perioodil haldas Evli Grupp varasid väärtuses 4,1 miljardit eurot (üle 64 miljardi krooni).

„Arvestades kolmanda kvartali üldist majandusolukorda, võib Evli selle perioodi tulemustega igati rahul olla. Jäime plussi ja see näitab, et suudame kohaneda turul toimuvate muutustega. Oleme täna heas positsioonis, et oma kasumlikkust veelgi parandada,” selgitab Maunu Lehtimäki, Evli Bank Plc juhatuse esimees.

Evli Banki varahalduse suund kasvatas ettevõtte poolt hallatavate varade väärtust ja säilitas tulude taseme võrreldes 2007. aasta sama perioodiga. Parimaid tulemusi saavutasid fondid Evli European High Yield ja Evli Baltic. Evlil on fonde kokku 28, neist 19-l on Morningstari reiting, millest omakorda 13 on tunnistatud kõrgeima või 4-tärnilise reitingu vääriliseks.

Grupi restruktureerimise tulemusena vähenes töötajate arv kolmanda kvartali lõpuks 50 inimese võrra. Nüüd töötab ettevõttes 320 inimest. Töötajate arvu vähenemine võimaldas tõsta Evli efektiivsust ja kasumlikkust.

Evli Bank Plc on sõltumatu investeerimispank, mille klientideks on ettevõtjad, firmajuhid ja investeerimisala professionaalid. Evli loodi aastal 1985 ja ta on olnud sellest ajast alates teerajajaks kiirestiarenevatel kapitaliturgudel. Evli edu põhineb asjatundlikkusel ja suurtel kogemustel ning oskusel leida oma klientidele muutuvatel turgudel uusi lahendusi.

Evli peamine turg on Läänemere piirkond. Evli tegutseb Soomes, Rootsis, Balti riikides ja Venemaal. Evlil on esindus ka Luksemburgis ning ühisettevõte Nordic Partners, Inc. New Yorkis. Loomaks maksimaalset lisaväärtust oma klientidele, on Evli kliendisuhted pikaajalised ning põhinevad vastastikusel usaldusel. Evli Grupi omakapital on 60,4 miljonit eurot ja seisuga 30. september 2008 oli BIS kapitali adekvaatsus 14,5%. Evli Grupis töötab ligi 320 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2008, 12:56
Otsi:

Ava täpsem otsing