Vitsur: Parex Panga juhtumi mõju Eesti ettevõtetele olematu

10. november 2008, 15:28

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur
ütles Äripäevale, et ta ei usu, et Parex Panga riigistamisel võiks Eesti
ettevõtetele mingi mõju olla.

„Kuulujutud levivad ikka,“ märkis Vitsur, kas on Parex pangaga seonduval ka Eestile mingi mõju, näiteks investorite silmis usaldusväärsuse vähenemine. „See on tädi Maali tasemel, investorid on juba informeeritumad ja ei hakka oma raha põletama.“ Eesti ettevõtetele ei näe Vitsur mingit mõju.

Eestlastel on Vitsuri arvates vedanud, et oleme oma pangad hästi ära müünud. „See on tähtsusetu, sest need on alamõõdulised“ ütles Vitsur sellepeale, et kõik pangad ei ole ära müüdud. „Nendega võib juhtuda mida tahes.“ Samas rõhutas Vitsur, et nendega ei juhtu midagi, kuna neil on oma maailm. See tähendab, et nende pankade saatus ei ole Eesti majanduse saatus.
On selge, et Rootsi riik ja keskpank suudavad garanteerida oma pankadele ja nende filiaalidele tunduvalt tugevama turvalisuse kui Läti riik või Eesti riik ja nende keskpangad. "Liiatigi Eesti Pangal on valuutakomitee. Tema mänguruum on juba seadusega piiratud," põhjendas Vitsur.

Vitsur ei pidanud enda sõnul ühtegi konkreetset panka silmas, kes võiks Eestis pankrotti minna, sest ta ei tea, mida nad teevad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2008, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing