Börs: Jaapan lõikas intressi

19. detsember 2008, 08:01

Jaapani keskpank langetas täna niigi
madalal olnud intressi. Baasintress langetati 0,3 protsendilt 0,1 protsendile.
Aktsiaturgudele sellel otsustel kohest kiiret elavat reaktsiooni ei olnud.

Jaapani keskpank laiendab sarnaselt USA keskpangale meetodite ringi, kuidas raha majandusse pumbata.Pank ostab ettevõtete kommertspabereid. Pankade abistamises ostab Jaapani keskpank pankadele kuuluvaid osalusi teistes ettevõtetes kokku kuni 20 triljoni jeeni ehk 223 miljardi dollari eest.

Jaapani aktsiaturg tõusis meie aja järgi enne kella 7:30 0,5 protsenti, Hongkong langes 0,8 protsenti, Hiina tõusis 1,2 protsenti, Taiwan langes 0,01 protsenti, Korea tõusis ühe protsendi nagu ka Austraalia, Tai tõusis 0,2 protsenti, Indoneesia langes 0,7 protsenti, India tõusis 1,1 protsenti nagu ka Singapur, Malaisia langes 0,3 protsenti ja Vietnam tõusis 0,6 protsenti.

Jaapani maaklerfirma Daiwa aktsia tõusis kaheksa protsenti, 511 jeenile. Spekuleeritakse, et osaluse müük Sanyo Electricus parandab Daiwa finantsseisundit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2008, 08:01
Otsi:

Ava täpsem otsing