Citigroup taas odavaktsia

Mait Jüriado 14. jaanuar 2009, 19:06

Pangahiid Citigroup on Wall Streetil täna
kukkunud taas alla 5 dollari piiri, kust hakkab rämpsaktsia staatus.

Citigroup on täna langenud alla viie dollari piiri peale 21. novembrit, kui aktsia kaotas kahe nädalaga peaaegu 75% oma väärtusest. Tänane 17%-line langus on tulnud uudiste peale, et pank soovib mitmeid pangaüksuseid kõrvale heita, millega pank muutuks väiksemaks kolmandiku võrra. Langust on juurde võimendanud ka Deutsche Banki tänane uudis, et pank saab neljandas kvartalis tervelt 6,4 miljardit dollarit kahjumit.

Citigroup teatas eile, et jagab oma Smith Barney maakleriüksuse Morgan Stanleyga ning soovib Morganile müüa 51% oma Smith Barney üksusest, kust loodetakse saada 2-3 miljardit dollarit. Pank seisab neljandas kvartalis silmitsi 4-8 miljardi dollari suuruse kahjumiga. Samuti kavatsetakse oma tähelepanu fokusseerida enam jaepangandusele ning korporatiivklientidele üle kogu maailma.

Citigroupi aktsia (sümbol C) oli viimati languses 17,3% ning maksis 4,88 dollarit. Alla viit dollarit maksvat aktsiat nimetatakse ka "penny-stockideks", ehk odavaktsiaks. Fondid üldjuhul ei vaata aktsiate poole, mis maksavad alla viie dollari. Praegu on küll erakordsed ajad, kuid alla viie dollari kukkumine ei tähenda ettevõtte aktsiahinnale head ning võimaliku fondide müügihuvi kadumisel võib aktsia edasi kukkuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing