Tere piimaauto veab Kalevile vett

15. jaanuar 2009, 13:35

Kalevi kommivabriku juurde saabus 25tonnise
tsisterniga Tere veoauto, kokku vajab tehas 200 tonni vett päevas.

Kuna veefirma keeras täna Kalevil kraani kinni, siis on ettevõte veehädas, siiski püüab vabrik juba täna end taaskäivitada. Harjumaal Rae vallas asuv vabrik vajab päevas 200 tonni vett, esimene auto 25 tonni veega saabub Kalevile lähima tunni jooksul, rääkis Äripäeva ajakirjanikule Kalev Chocolate Factory juhatuse esimees Kati Kusmin.

Seega kuni rahaprobleemide lahendamiseni vajaks vabrik kaheksa sellist auto päevas. Vesi tuuakse Tallinnast, Tere piimatööstuse puurkaevust.

Veetsistern saabus kella 14.30 paiku ja kümme minutit enne kella kolme sai tehas jälle vett kasutada.

Kati Kusmin ütles, et Kalevi kommivabrik olevat veeteenuste eest kandnud raha edasi Kalevile ehk emafirmale, kellega on veefirmal leping. Kuid Kalev ei ole veefirmale kogu summat ära maksnud. Veefirma aga otse kommivabrikuga ei olnud nõus lepingut sõlmima. Kusmin lisas, et veefirma Elveso ei olnud vabrikut teavitanud plaanist vett kinni keerata.

Praegu saavad pakkimisliin ja ladu tööd teha ilma veeta, et päevas müüki paisata 15 tonni komme. Kokku jagub Kalevil kuuks ajaks umbes 380 tonni komme.

Põrguvälja teel asuvas kommivabrikus kohal olnud Äripäeva ajakirjaniku sõnul majas tõesti vett ei olnud, tualettides tuletas end veeprobleem meelde ebameeldiva lõhnaga. Selleks on töötajatel kohale toodud välikäimlad. Kinni on ka töötajate söökla.

Kalev Chocolate Factory päevases vahetuses on tööl üle saja inimese.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 21:04
Otsi:

Ava täpsem otsing