Viking Motors: kui leebe saab maksuamet olla?

16. jaanuar 2009, 17:45

Ligi viie miljoni suuruse maksuvõla
all ägiseval Viking Motorsil on võlg ajatatud. Protsess võttis küll aega, kuid
lõpuks imestas ka ettevõtte juht Üllar Taniberg maksuameti vastutulelikkuse ja
koostöövalmiduse üle.

"Meil on see võlg ajatatud, ajatasime maksuametiga ära ja nad olid väga koostöövalmid. Olin ise ka üllatunud, et Eesti riigis on selline koostööaldis maksuamet. Maksuvõlg on maksuvõlg, kuid nad on koostööaltid küll," lausus Viking Motorsi juht Üllar Taniberg.

Viking Motorsi maksuvõlg ulatub 4,6 miljoni kroonini. "See on tegelikult juba oktoobrikuu teema. Ega kergemaks või toredamaks pole midagi läinud. Kuid maksuvõlg on meil ajatatud ja tasume jooksvaid makseid, kõik on kontrolli all ja korras," kinnitas Taniberg.

"Ettevõtteid läheb, on läinud ja läheb veel pankrotti ja see on majandusseadusi silmas pidades täiesti tavaline paratamatus," lisas ta.

Taniberg viskas ka kivi ettevõtjate kapsaaeda. "Ma ei imesta, kui need, kes on maksuameti peale pahased, on selles ise süüdi. Meie teadvustasime olukorda ja hakkasime nendega suhtlema. Loomulikult on see keeruline ja raske, kuid kui leebe saab maksuamet olla? Tuleb ise olla avatud ja koostöövalmis, see viga on minu arvates pigem seal," märkis ta.

Tänane Äripäev kirjutas, et ettevõtete hulgas on probleemsete klientide osakaal mitu korda suurem kui eluasemelaenu võtjate seas. Rahahädas on pea iga neljas ettevõtja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 18:19
Otsi:

Ava täpsem otsing