BREC kasvavatest võlgadest: vaja oleks kriisiümarlauda!

16. jaanuar 2009, 15:11

Peagi pankrotistuva ASi BREC Kinnisvara
juhi Sven Soomuste sõnul oleks maksuvõlgade teemal vaja korraldada
kriisiümarlaud.

Tänane Äripäev kirjutas, et iga neljas ettevõtja on rahahädas ning maksuamet hoiab ettevõtjal n-ö nuga kõril. Soomuste sõnul maksuamet ettevõtjaid ei ahista ning tuleb vajadusel kenasti vastu. "Minul on maksuametiga olnud kokkupuuteid palju ning võin öelda, et maksuamet on kenasti vastu tulnud, aru saanud ja kohustusi pikendanud," märkis ta. Näiteks tõi ta peagi tõenäoliselt pankrotti mineva BREC Kinnisvara.

Samuti lisas Soomuste, et majandustingimuste halvenedes pole ainult maksuameti asi paindlikumaks muutuda, see on tema sõnul pigem üldine situatsioon. Kindlasti on ka maksuametil omad piirid, kuhu maani nad saavad paindlikkusega minna, lisas ettevõtja.

Soomuste sõnul peab riik tõsiselt mõtlema, milline peaks antud olukorras lahendus olema. "Ma ei hakkaks neid ideid ise välja käima, minusugused keskmised ettevõtjad ei saa midagi teha. Ennekõike peaksid suurettevõtjad, poliitikud ja pangad seljad kokku panema ja kriisiümarlaua kokku kutsuma," rääkis ta.

Ümarlaud võiks Soomuste sõnul teha kiiresti konkreetsed ettepanekud, kuidas sellest olukorrast välja tulla. "Praegu igaüks kuskil nurgas midagi arvab ja ütleb, kuid tegelikult oleks ammu aeg kokku tulla," lausus ta.

Teiste ettevõtjatega suheldes pole Soomuste enda sõnul täheldanud suuremat virisemist maksuameti aadressil. "Meil on hoopis keerulisemaid kohti. Nagu näiteks pangad ja samuti pole ettevõtetel omavahel piisavalt palju mõistmist, nagu võiks olla," märkis ta.

Harju maakohus alustas 10. novembril BREC Kinnisvara pankrotimenetlusega. Esialgu kaalus Pindi Kinnisvara raskustes sipleva ametivenna endaga liitmist, kuid pärast läbirääkimisi loobuti sellest.

BREC kasvavatest võlgadest: vaja oleks kriisiümarlauda! BREC kasvavatest võlgadest: vaja oleks kriisiümarlauda!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing