Lauri: uued laenajad Euribori langusest palju ei võida

18. veebruar 2009, 14:43

Uutele laenuvõtjatele ei pruugi euribori
dünaamika lähiajal suurt võitu anda, sest Eestile antavad riskihinnangud on
kõrged, tõdes Swedbanki analüütik Maris Lauri.

Euribori dünaamika sõltub ühelt poolt Euroopa Keskpangast ja teisalt turu riskihinnangutest, märkis analüütik. "Võib arvata, et Euroopa Keskpank alandab veel intresse ning intresside tõstmine sel aastal on vähetõenäoline. Küll võivad turu riskihinnangud ka tulevikus ajuti tõusta, kui tuleb negatiivseid uudiseid. Üldine trend on siiski tõenäoliselt alla," rääkis Lauri Äripäevale.

Neil laenu võtnutel, kel intress on seotud euriboriga, läheb laenukulu tulevikus endiselt väiksemaks. "See on kindlasti hea," nentis Lauri.

Samas uutele laenuvõtjatele ei pruugi euribori dünaamika lähiajal suurt võitu anda, sest Eestile antavad riskihinnangud on kõrged. "Ka ettevõtete riske hinnatakse pankade poolt kõrgemalt, mistõttu reaalselt ei pruugi laenuintressid esialgu langeda. Intress sõltub praegu ikkagi rohkem riskihinnangutest, kuigi euribori langus võiks mõnevõrra positiivsema tausta luua," lisas Lauri.

Eile oli kuue kuu Euribor 1,997 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 10:20
Otsi:

Ava täpsem otsing