Advokaat: Vichmann pani totaalselt mööda

23. veebruar 2009, 18:26

Endise keskkonnaministri Villu Reiljani
kaitsja Aivar Pilv ütles tänasel kohtuistungil, et ärimees Marcel Vichmann pani
Rävala pst 8 eest 420 miljonit pakkudes totaalselt mööda.

Pilv sõnas, et pärast pakkumiste avamist tekkis 420 miljonit krooni maksta lubanud Vichmannile kuuluvas OÜs Realways paanika, sest kinnisvara reaalne turuhind oli ligikaudu 100 miljoni krooniga üle pakutud. "Nii mõnigi kaotas selle pärast töö, nagu me teame," lisas advokaat.

Sama meelt oli ka Tarmo Silla kaitsja Üllar Talviste, kes selgitas, et konkureerivate pakkumiste tegemine ühe ja sama ärimehe või ärimeeste grupi puhul on üsna tavaline. Sellisel juhul kalkuleeritakse ostu, vaidlustamist ja loobumist ning loobumisega kaasnevad leppetrahvid arvatakse kulusse.

Talviste leidis samas, et Vicmann pakkus hinna nii tippu kui keskpaika, kuid selgus, et pani ikkagi kõvasti mööda. Suurusjärk 100 miljonit krooni on õige, hindas Talviste möödapaneku kogu ulatust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2009, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing