Kohus otsustab Reiljani karistuse 7. aprilliks

23. veebruar 2009, 19:13

Harju Maakohtus langetab Villu
Reiljani (55), Tarmo Silla (33) ja Aivo Pärna (40) suhtes otsuse 7. aprilliks ja
teeb selle teatavaks hommikul kell 10, teatas kohus esmaspäeva õhtul.

Prokurör süüdistab Reiljani pistise nõudmises, Silda pistise vahendamises ja Pärna pistise lubamises. Oma viimases sõnas eitasid kõik kolm kohtualust oma süüd. Tarmo Sild tänas kohut põhjaliku ja kiire kohtumenetluse eest ja palus end õigeks mõista. Villu Reiljan väitis, et kuulas ja vaatas protsessi huviga, edastas kohus pressiteate vahendusel.

Täna toimunud kohtuvaidluses rääkis riigiprokurör Triin Bergmann oma pea neli tundi väldanud kõnes, et Reiljani, Silla ja Pärna süü on leidnud tõendamist ja kõik tõendid on kogutud seaduslikult. Reiljanile nõudis ta viie- ja Sillale kolmeaastast katseaega.

Kaitsjad on endiselt seisukohal, et osad asjas kogutud tõendid, nagu Daisy Taugi SMS-sõnum ja telefonikõne Pärnaga ning Silla ja Pärna telefonivestluse lindistus, ei saa olla kohtuotsuse aluseks, kuna need on salvestatud seadust rikkudes.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse järgi on kriminaalasja eeluurimisega tuvastatud, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala pst 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing Wipestrex Grupp 1,5 miljoni kroonise pistise maksmise korral osta Rävala 8 kinnistu soovitud tingimustel. Ühtlasi oleks Pärna firmale makstud tagasi 31,5 miljoni kroonine tagasiraha. OÜ RealWay oleks samuti saanud tagasi 31,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing