Mutli: pigem sõita autoga nii kaua kui võimalik

24. märts 2009, 20:14

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli lähiajal
uut autot ei osta, sest ei tunne uue masina järele mingisugust tungivat
vajadust.

"Mina ei plaanigi uut autot osta, ma ei näe selleks mingit vajadust. Mina arvan, et autot ei pea välja vahetama siis, kui mõni uus mudel välja tuleb. Autoga tuleb sõita nii kaua, kui sellega on võimalik normaalselt sõita, ja hetkel, kui auto remondikulud muutuvad juba üle mõistuse suureks, siis võiks mõelda auto vahetamise peale, et vana käigus hoidmisele mitte liiga palju raha kulutada. Praegu mu seda vajadust ei ole," ütles Mutli vastates Äripäeva päevaküsimusele, millal poliitik uue auto plaanib osta.

"Lisaks on tänases olukorras auto välja vahetamine suhteliselt keeruline protsess – liisingufirmade tingimused on läinud karmimaks, autot lihtsalt niisama tagasi ei võeta. Pigem sama autoga nii kaua sõita, kui see võimalik on. Ökonoomsusest rääkides - mul on 2006. aasta tavaline keskklassi auto. Väiksema vastu ei saama seda vahetada juba praktilistel põhjustel - mul on pere ja väiksemasse autosse oleks raske kõike vajalikku ära mahutada, kui mõni pikem sõit ette võtta. Küll aga ei näe ma mingit põhjust, miks ma peaksin ostma suurema ja võimsama auto, sest sellega tekiks tõesti keskkonnaprobleemid ja auto ülalpidamine oleks palju kallim," arvab Mutli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2009, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing