Kas Ilves kritiseeris taas sama suurettevõtjat?

Annika Matson 09. aprill 2009, 10:16

President Toomas Hendrik Ilves ütles
intervjuus Maalehele, et kui "seesama" ettevõtja on nautinud avaliku sektori
rikkalikke ja samas mitte alati väga läbipaistvatel tingimustel saadud
tellimusi, siis võiks ta enne ütlemist peeglisse vaadata.

"Kokkuhoiu osas on mul veel üks tähelepanek: kui mõni ettevõtja kritiseerib avaliku sektori kulutusi ning kui seesama ettevõtja on nautinud avaliku sektori rikkalikke ja samas mitte alati väga läbipaistvatel tingimustel saadud tellimusi, siis seesugused ettevõtjad võiksid enne ütlemist veidi peeglisse vaadata," seisis tänases usutluses.

Äripäeva hinnangul võis Ilves viidata selles intervjuus taas suurettevõtjale ning Kaubandus-tööstuskoja juhile Toomas Lumanile. Üks põhjusi, miks Ilves Lumani teema taas üles võttis võis olla 27. märtsil Äripäevas avaldatud artikkel "Luman vangerdas 20 miljoni krooniga".

Ka Eesti Vabariigi aastapäeva kõnes vihjas president Lumanile: "Mind teeb aga eriti kurvaks viis, kuidas rasketel aegadel on hakatud vastandama erasektorit avalikule. Me teame, et Eesti on üks kõige väiksema avaliku sektoriga Euroopa Liidu liikmesriike. Avaliku sektori tegevuskulusid on kahel korral kärbitud ligi viiendiku võrra. Ometi pole ma kuulnud väiksema sissetulekuga leppivate riigiametnike pahameelt, saati siis "ulgumist", nagu põlastas hiljaaegu üks ettevõtja. Kui kasumit taotlev tegevus hakkab küsima maksumaksja raha, siis on minu meelest avaliku sektori mõnitamine kohatu," seisis presidendi kõnes.

Äripäev avaldas 18. veebruaril Lumani kommentaari "Ulguvad ametnikud ei sure palgakärpe järel nälga"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 12:12
Otsi:

Ava täpsem otsing