SEB: huvi laenukindlustuse vastu on märkimisväärne

28. aprill 2009, 14:46

Laenumaksete kindlustus on turul üsna uus
võimalus, kuid selle vastu on märgata huvi just kodulaenuklientide seas,
ütles SEB eraisikulaenude suuna äriarendusjuht Triin Messimas.

"SEB pakub laenusaajatele koos laenulepinguga kahte erinevat kindlustuslahendust: laenukindlustust, mille puhul on laenujäägi ulatuses kindlustatud kliendi elu ja millele saab täiendavalt juurde võtta kaitse ka invaliidistumise vastu ning alates 2008. aasta märtsist laenumaksete kindlustust, millega on kindlustatud laenumaksete tasumise jätkumine kliendi töökaotuse või haigusest või õnnetusjuhtumist tingitud töövõimetuse puhul," rääkis Messimas.

Ta lisas, et elukindlustust (laenukindlustust) pakutakse koos hüpoteegiga tagatud laenude, eelkõige kodulaenuga. "Laenumaksete kindlustust töötuse ja töövõimetuse puhuks pakume nii koos hüpoteegiga tagatud laenudega (kodulaenu) kui ka väikelaenudega (soovilaenuga)," selgitas Messimas.

Kindlustusselts katab viieaastases perioodis kuni 24 kuu laenumaksed. SEBil on alates eelmisest aastast 15 juhtu, kus kindlustus võtab laenukohustuse üle. Nende seas on olnud nii töökaotuse kui ka haiguse ja õnnetusjuhtumiga seotud kindlustusjuhtumid.

"Kui laenusaaja elukindlustus (laenukindlustus) on Eestis juba üsna tavapärane ja meie klientide seas väga levinud lahendus (uutest laenuklientidest suurem osa kaitseb ennast surmariski vastu), siis laenumaksete kindlustus on turul alles üsna uus võimalus," sõnas Messimas. SEB on meie andmetel Eestis ainuke pank, kes seda toodet oma laenuklientidele vahendab, lisas ta.

Laenusaajate huvi laenumaksete kindlustuse vastu on Messimase kinnitusel pidevalt kasvanud. "Tõepoolest kuni kolmandik uutest laenusaajatest võtab laenule juurde ka laenumaksete kindlustuse. Kui toote turuletoomisel oli suurem huvi väikelaenude kindlustamise vastu, siis nüüd on märgata huvi kasvu just kodulaenuklientide seas," tõdes ta.

Kindlustusandjaks laenukindlustuse puhul on AS SEB Elu- ja Pensionikindlustus, laenumaksete kindlustuse puhul rahvusvaheline kindlustusselts Genworth Financial.

SEB tõi välja ka mõned näited, kus kindlustus võttis laenumaksete tasumise enda kanda:
- 25aastane noormees, kellel oli 50 000kroonine Soovilaen, jäi töötuks;
- naismaaler kukkus maalripukilt alla (tööõnnetus) ning oli parema käe vigastuse tõttu 74 päeva töövõimetu;
- metsas kukkus puu mehe põlvele, mis tõi kaasa põlvevalud ja meniskioperatsiooni ning põhjustas töövõimetuse kestvusega 61 päeva.

Kui eluasemelaenu summa on üks miljon krooni ja tähtaeg 30 aastat, on igakuine laenumakse ilma kindlustuseta 5067 krooni ja koos kindlustusega 5150 krooni. Vahe 83 krooni (1,64%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2009, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing