Eesti Energia müük firmadele langes, eraisikutele tõusis

29. aprill 2009, 09:48

Eesti Energia müük äriklientidele
tänavu märtsis langes ning müük eraklientidele tõusis.

Märtsis müüs Eesti Energia äriklientidele 425 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 6,5 protsendi võrra vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis märtsis 16,6% võrra, kokku müüdi selle aasta märtsis eratarbijatele 166 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 82 GWh, tõustes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 6,6 protsenti.

Kokku müüs Eesti Energia tänavu märtsis 672 GWh elektrienergiat, mis on 0,1% vähem kui eelmise aasta märtsis. Elektrimüügi langust kodumaisel turul pehmendas energiafirma teatel mullusega võrreldes 1,7 kraadi võrra madalam välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes langes Eesti Energia elektrimüük kodumaisel turul ligi kolme protsendi võrra. Negatiivset mõju avaldasid üldine majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine, teatas Eesti Energia.

Märtsikuu keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli Eesti Energial 504,5 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 551,8 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük 2009. aasta märtsis oli kokku 197 GWh, mis on 41 GWh võrra vähem kui mullu samal kuul. Soojusenergia müüki mõjutas positiivselt mullusega võrreldes madalam välistemperatuur käesoleva aasta märtsis. Viimastel kuudel on soojusenergia müüki negatiivselt mõjutanud Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2009, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing