Warren Buffeti investeerimisfirma sai miljardikahjumi

10. mai 2009, 10:01

Warren Buffeti investeerimisfirma Berkshire
Hathaway jäi esimeses kvartalis esmakordselt pärast 2001. aastat kahjumisse,
põhjustatuna tuletistehingutest, naftaettevõttesse ConocoPhillips tehtud
suurinvesteeringust ning üldisest majanduslangusest.

Berkshire Hathaway esimese kvartali kahjum oli 1,53 miljardit dollarit (17,84 mld kr), eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte 940 miljoni dollari suuruse kasumi, vahendas e24.ee Yahoo Newsi. Firma käive kahanes 9,5 protsenti 22,78 miljardi dollarini.

Kui investeeringud välja arvata, vähenes ettevõtte tegevuskasum 12 protsenti 1,71 miljardi dollarini, see tulemus vastab Buffeti eelmisel nädalal aktsionäride üldkoosolekul avaldatud prognoosile. Buffeti sõnul mõjutas firma ligi 80 investeeringut majanduslangus ning sisetarbimise vähenemine, praegust krediidikriisi nimetas ta ajutiseks, kuid selle jätkumine võib ettevõtte panna tõsise surve alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. May 2009, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing