Rahvaliit alustab koalitsiooniläbirääkimisi

25. mai 2009, 19:16

Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember ütles,
et tänasel erakorralisel volikogul otsustati, et Rahvaliit võtab vastu
Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu kutse
koalitsiooniläbirääkimistele.

"Põhiline sõnum on, et Rahvaliit on valmis alustama koalitsiooniläbirääkimisi," sõnas Lember. Küsimusele, kas täna tõmmati ka konkreetsemaid poliitilisi rajajooni, vastas ta: "Pigem on see läbirääkimiste temaatika. Oleme seisukohal, et see on uus koalitsioonilepe ja seega on kõik küsimused laual."

Lemberi sõnul istub Rahvaliit Reformierakonna ja IRLiga ühise läbirääkimislaua taha homme või ülehomme. Keskerakonna juttu laiapõhjalisest valitsusliidust ei võta Rahvaliit tema sõnul aga tõsiselt.

"Kui Keskerakond kunagi meile selle ettepaneku saatis, olime nõus neid ära kuulama. Kuna tänasest kohtumisest sai poliitiline palagan, otsustasime, et me selles ei osale," selgitas Lember. Ta märkis samas, et mõtleb palagani all seda, et Keskerakond saatis enne kriisivalitsuse loomise koosolekut välja sellesisulise pressiteate. Lemberi hinnangul oleks tulnud asja arutada tühja kisa ja kärata.

"Koalitsioonikõneluste kaalukeeleks saab 2010. aasta eelarve koostamise põhimõtted, kus tuleb arvestada riigi reaalsete võimalustega," selgitas Rahvaliidu esimees Karel Rüütli pressiteate vahendusel. "2010. eelarve tuleb koostada riigi reaalseid võimalusi arvestades. Pidev jupikaupa eelarve muutmine tuleb lõpetada."

Rahvaliidu hinnangul tuleb parandada maksusüsteemi stabiilsust ja jätkusuutlikkust. "Mõistlikkuse piires saab ja tuleb teha kõigil osapooltel kompromisse, ent samas jääme me kindlasti oma aluspõhimõtetele, et majandus tervikuna, st inimesed, omavalitsused, haridus, kultuur, sotsiaalsfäär jääksid ellu ja toimiksid võimalikult väheste kaotustega," rõhutas Rüütli.

Reformierakond ja IRL kutsusid Rahvaliitu koalitsiooni moodustama 21. mail.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing