IRL: oleme avatud nimekirjade poolt

08. juuni 2009, 18:49

Isamaa ja Res Publica Liit ei pea kinniste
nimekirjadega valimissüsteemi õigeks ning soovib avatud nimekirjade taastamist
esimesel võimalusel.

"Me oleme algusest peale olnud kinniste nimekirjade seadustamise vastu, kuna see rikub valijate õigusi ning kavatseme teha kõik, et nimekirjad oleksid edaspidi lahtised," ütles Äripäevale IRLi pressiesindaja Rauno Veri.

Ta märkis, et juba pikka aega on olemas vastav eelnõu, mis on toppama jäänud, kuid pole võimatu ka uue eelnõu algatamine. Veri sõnul on olemas võimalus, et üks neist variantidest võetakse töösse juba lähipäevil.

Veri juhtis tähelepanu sellele, et nii IRL kui sotsiaaldemokraadid hoiatasid juba kinnistele nimekirjadele ülemineku eel, et sellega võivad kaasneda mitmed ohud, kuid sellest hoolimata surusid reformierakond ja keskerakond eelnõu läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2009, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing