Laar andis üle avatud nimekirjade eelnõu

10. juuni 2009, 15:07

Isamaa ja Res Publica Liidu
parlamendifraktsiooni esimees Mart Laar andis täna riigikogule üle
Reformierakonna fraktsiooni ja Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni poolse
eelnõu avatud Euroopa Parlamendi valimisnimekirjade taastamiseks.

"Mul on rõõm anda üle eelnõu Euroopa Parlamendi valimise seaduse muutmise seadusest, mille eesmärk on üleminek Euroopa Parlamendi valimistel erakondade avatud nimekirjadele, mis tähendab, et pärast valimisi reastatakse kandidaadid erakondade nimekirjades ümber vastavalt valijate poolt antud häälte arvule," lausus Laar täna riigikogu kõnetoolist.

Tema hinnangul võib möödunud Euroopa Parlamendi valimiste tulemustest teha üsna selge järelduse, et selline valimissüsteemi muudatus vastaks valijate ootustele ning aitaks kaasa demokraatia edendamisele Eestis. "Ja kuna aeg järgmiste Euroopa Parlamendi valimisteni on suhteliselt pikk, siis selle vastuvõtmine annaks kõikidele erakondadele ja poliitikutele aega selleks, mitte uuele, vaid tegelikult endisele süsteemile üleminekuks rahulikult valmistuda," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 15:10
Otsi:

Ava täpsem otsing