Saksamaa investorid on julgust taastamas

16. juuni 2009, 12:36

Saksamaa investorite kindlustunne on
kerkinud viimase kolme aasta kõrgeimale tasemele, kirjutab Bloomberg.

Euroopa Majandusuuringute keskus teatas, et investorite ja analüütikute ootusi mõõtev indeks, mille eesmärk on prognoosida majanduslikke arenguid kuuekuulise perioodi lõpuks, on kerkinud 44,8 punktile maikuiselt 31,1 punktilt.

Tegemist on kõrgeima tasemega alates 2006. aasta maist. Majandustegelased ootasid Bloombergi andmetel indeksi kerkimist vaid 35 punktile.

Olulisemaks indeksi mõjutajaks peetakse esimesi tõendeid, et Saksamaa majandus on tegemas oma põhja. Saksamaal pesitsev maailma suuruselt teine luksusautode tootja Daimler on samuti veidi paranevaid meeleolusid turul tähele pannud ning ennustab ka müügi kasvu aasta lõpuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:22
Otsi:

Ava täpsem otsing