Herkel peab eelarvet vaid paberil tasakaalustatuks

19. juuni 2009, 14:07

IRLi riigikogu fraktsiooni aseesimees
Andres Herkel kirjutab enda ajaveebis, et mõõdutundetu maksude tõstmise orgia
asemel võinuks otsustavalt kärpida kõikvõimalikke riigisektori kulusid.
Herkeli sõnul on eile vastuvõetud järjekordne negatiivne lisaeelarve
tasakaalus pelgalt paberil.

"Lõputust eelarvekärpimisest palju parem on astuda kiiremad ja otsustavamad sammud; mitte välja mõelda küsitavaid tulusid, vaid piirata karmilt riigi kulusid. Taavi Rõivas, kes tuleproovi rahanduskomisjoni esimehena kenasti välja vedas, ei välistanud kolmanda negatiivse lisaeelarve võimalikkust. Mina pean vajadust selle järele juba praegu silmaga nähtavaks ja kärpe ebapiisavus on mu meelest riigikogu suurim töövõlg," arvab Herkel.

Tema sõnul on vähemusvalitsus eiranud lahendusi, millega Eesti majandus uuesti "käima joosta".

"Kuni lõputu eelarvekärpimine kestab, on tegelikult raske keskenduda ka nendele lahendustele, mis meie majandust uuesti käima joosta aitaksid. Praegu me oleme valusas faasis, kus olukorra tõsidus juba hakkab pärale jõudma, õige natuke jääb omaksvõtust veel puudu, aga iga kaotatud päev toob lisaprobleeme. Seega on Riigikogu istungipuhkus ohtlikult illusoorne. Nagu on illusoorne ka maksutõusudega paberil tasakaalustatud eelarve,"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2009, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing