AUTOD: Audi R8 kaotab katuse

20. juuni 2009, 23:46

Nürburgringil jäi proovisõite tehes
Automedia fotograafide vaatevälja uus Audi R8 Spider, tavalise R8 pehme katusega
versioon.

Nagu igaüks fotodelt märgata võib, on katus tõepoolest pehme: loobutud on viimasel ajal sageli kabrioletiehitajate lemmikuks olnud kõvast katusepaneelist riidest katuse kasuks. Viimase otsuse taga on tõenäoliselt soov kompenseerida veidigi kabrioleti kere täiendavast tugevdamisest tingitud kaalutõusu.

Spider erineb tavamudelist veel nii mõnegi detaili poolest: näiteks pole auto külgedel õhuvõtuavasid emmanud alumiiniumist paneele. Samuti sai kabrioleti kere täiendavad õhuvõtuavad jõuallika jaoks, paari massiivseid turvakaari ning kinnise variandiga võrreldes teise kohta paigutatud kütuseluugi.

R8 Spideri baasmudelile pannakse tõenäoliselt kupeelt tuttav 420hobujõuline V8, välistatud pole ka 5,2-liitrise V10 ning viieliitrise topeltturbotega V10 (mudel RS) jõudmine auto mootoriruumi. Just viimane jõuallikaga varustatud prototüüp peakski olema Automedia fotodel.

Hetkel pole teada, kui palju hakkab Audi R8 Spider maksma, kuid eeldada võib, et kinnise versiooni hinnale (Eestis 1 660 000 krooni) tuleb lisada täiendavad paarsada tuhat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 21:17
Otsi:

Ava täpsem otsing