BÖRS: pilt hakkab turgudel inetuks kiskuma

08. juuli 2009, 14:56

Seni kuni ootame täna alumiiniumitootja
Alcoa tulemusi, näitavad indeksifutuurid selge suunata avanemist. Üldine
turupilt aga kisub nukraks, kui just tulemuste avaldamise hooaeg ei suuda
positiivselt üllatada.

Dow Jonesi indeksifutuur vihjab indeksi viie punktisele tõusule tasemele 8136 punkti. S P 500 indeksifutuur annab märku, nagu võiks see lai indeks teha ühe punktise tõusu 880,30 punktile.

Viskasin pilgu paarikümnele aktsiaindeksile, et vaadata, mida meile graafikud joonistavad. See, mis sealt paistis, ei ole mõnede eranditega üldse meeldiv.

Tehnilises analüüsis, mis püüab hinnagraafikuid ja kauplemiskoguseid analüüsida, kasutatakse tervet müriaadi mitmesuguseid indikaatoreid. Üheks tuntumaks on nendest libisev keskmine. Näiteks suhteliselt aeglaselt muutuva ja pikaajaliste investorite poolt kasutavata 200 päeva libisev keskmine näitab valitud aktsia, indeksi või muu kraami 200 päevast keskmist hinda.

Esiteks ei ole positiivne märk, kui graafikul punasega joonistatud libisev keskmine liigub kahe aastasel graafikul suunaga ülevalt alla. Positiivses suunas liikumist ei ole me juba kaua aega näinud. Rusikareegel ütleb, et kui indeks või aktsia liigub kõrgemal libisevast keskmisest, siis on see turgu toetav, kui allpool, siis rõhuv. Nagu Dow Jonesi tööstuskeskmise graafikul võib näha, oli veel üsna hiljuti ralli käigus lootus, et libisev keskmine hakkab aktsiaid toetama. Nüüd aga liigub indeks allpool libisevat keskmist. See võib pöörduda, vahe ei ole suur, kuid ettevaatlikuks teeb see igal juhul.

Lääne-Euroopa indeksid liiguvad justkui ühes taktis USA omadega – kas napilt libiseva keskmise peal või juba sellest allpool. Aasias leidub aga indekseid, kus hinnad on libisevast keskmisest kõrgemal ja libisev keskmine on kohati isegi võtnud suuna üles. Sellisteks turgudeks on näiteks Hongkong, Indoneesia, Malaisia, Korea, Singapur, eriti selgelt aga Hiina.

BÖRS: pilt hakkab turgudel inetuks kiskuma

Ettevõtete rindelt on tulnud USAs BÖRS: pilt hakkab turgudel inetuks kiskumahuvitav uudis sellest, et Google plaanib luua Microsoft Windowsile konkureerivat operatsioonisüsteemi. Investorid kiitsid uudise heaks, Google'i aktsia tõusis Euroopas 0,8 protsenti, 399,89 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2009, 15:55
Otsi:

Ava täpsem otsing