Väikeettevõtja valitsusele: ametnikud ja arstid edetabelisse

1706-aripaev 27. juuli 2009, 17:16

Väikeettevõtja Raivo Orgusaar soovitab valitsusel kohtunike kõrval seada tulemuslikkuse edetabeleisse ka kõik muud ametnikud ja riigieelarvest rahastatavad arstid ning sundida neid lohakusest tekkinud kahju hüvitama.

Järgneb Raivo Orgusaare 5. soovitus valitsusele.

Reitingutabelitesse tuleks kaasata (peale kohtusüsteemi - toim) ka muud ametkonnad. Kohtunike edetabeliga samadel põhimõtetel tegutsevad reitingutabelid peaks olema kõigile riigiametnikele, (pere)arstidele ja valitsusaparaadile. Reitingu määramise kord ja demokraatlikkus tuleb paika panna mitte ainult käputäie enamasti äraostetavate järelvalveametnike poolt, nagu kahjuks siiamaani rahva suunalt vaadatuna paistnud on, vaid vastavalt iga vabariigi kodaniku antud arvamusele.

Reitingust väljajäänuid ei tohiks enam demokraatlikest põhimõtetest lähtuvalt samas sfääris tööle lubada.

Mõtlen siinkohas nüüd seda tõelist, mitte libademokraatiat, mida meile igapäevaselt serveeritakse. Ka on täiesti elementaarne kehtestada ametnikele sundkindlustus ja ametialase lohakusega tekitatud kahju tuleks ametnikel kas oma taskust või kindlustuse kaasabil hüvitada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. January 2011, 10:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing