Kullal läheb tavaliselt septembris hästi

02. september 2009, 10:55

Kulla hind on tavaliselt septembris
tõusnud, sest pühad suurimates tarbijariikides suurendavad nõudlust
väärismetalli järele, kirjutab finantsportaal MarketWatch.

Viimasest 20 aastast on kulla hind septembris kerkinud 16-l ning september on kulla jaoks olnud parem kui ükskõik milline teine kuu, selgub portaali analüüsist. Alates 1988. aastast on kulla hind septembris kerkinud keskmiselt 3,4 protsenti ning kontrast on eriti suur võrreldes aktsiaturuga. Dow Jonesi tööstuskeskmine on alates 1896. aastast septembris langenud 1,2 protsenti, kõikidel ülejäänud kuudel kerkinud keskmiselt 0,7 protsenti.

1999. aasta septembris hüppas kulla hind (Londoni pärastlõunane hinna fikseerimine) 20 protsenti, 2007. aastal 11 protsenti, 2005. aastal 9 protsent ning aasta tagasi 6,2 protsenti, kuid langes 2006., 1996., 1999. ja 1988. aasta septembris.

Kulla hind tõuseb septembris tavaliselt sellepärast, et valmistutakse mitmeks sündmuseks, kus väärismetalli tarbimine reeglina kasvab. Oktoobris on India kõige tähtsam religioosne püha Diwali ning septembris hakkab ka aktiivseim abiellumiste periood. India on maailma suurim kulla tarbija.

Samuti on september vahetult enne Ramadani, mis lõpeb pühitsemise ning kingituste andmisega.

"Praegu võib olla hea aeg neile, kes soovivad osta kulda või suurendada kulla positsiooni oma investeerimisportfellis," lausus investeerimisfirma U.S. Global Investors väärismetallide fondi haldur Frank Holmes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2009, 10:21
Otsi:

Ava täpsem otsing