Ott Licht: ootan Kruudalt Luterma aktsiatele ülevõtmispakkumist

10. september 2009, 16:47

Väga pikaajaline endise Kalevi aktsionär
Ott Licht tunnistab, et ootab Oliver Kruudalt kui Luterma suuromanikult
börsiväliselt aktsiate ülevõtmispakkumist.

„Ta ei saa nendest ju ilma pakkumiseta mitte kuidagi vabaneda,“ rääkis Licht, pidades silmas umbes tuhandet väikeaktsionäri, kes börsilt lahkudes Luterma aktsionärideks jäid. „Kui oleks alla 5 protsendi, siis ta saaks hakata tegema igasuguseid skeeme,“ rääkis Licht.

Lichti arvates lootis Kruuda saada viimasel kolmel kuul aktsiad odavamalt kätte, kui oli firma tegelik väärtus. „Iga ärimees mõtleb ju, kuidas asja odavalt kätte saada,“ ütles ta. Kuna Lutermal on hetkel üle 5 protsendi väikeaktsionäre, siis peab Kruuda Lichti sõnul kas hakkama koos otsuseid langetama, sealhulgas ka dividende maksma, nii nagu aktsionäridega ikka asjad käivad, või siis tegema ülevõtmispakkumise.

Teoreetiliselt on Lichti sõnul ka võimalik, et ta jääbki Luterma aktsionäriks, kui Kruuda pakkumist ei tee. „Ega ju valikut ka palju ei ole,“ nentis ta. „Liikumised olid ju börsil pluss-miinus null. Üle päeva üks-kaks müüki, mis tähendab, et ei müünud seal keegi maha viimase kolme kuu jooksul, mil pakkumine tehti,“ märkis Licht.

„Väikeinvestor ootab kindlasti reaalsemat pakkumist,“ märkis Licht. Luterma aktsiahind (8,6 krooni eile Tallinna börsil – toim) ei peegelda tema hinnangul küll firma tegelikku väärtust proportsioonis aktsiate arvuga. Lichti enda sõnul ta ei tea, kas Kruuda plaanib ülevõtmispakkumist teha või mitte. „Ei ole väikeinvestorit informeeritud,“ sõnas ta.

Licht ei osanud peast öelda, mis hinnaga ta kunagi Kalevi aktsiad soetas. Kindlasti oli see Kalevi börsile tuleku algusaegadel. „Hind ei olnud sobiv,“ nimetas Licht põhjuse, miks ta 6300 Luterma aktsiat endale ettevõtte börsilt lahkumisel jättis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing