Rikaste TOP: edukas naisettevõtja tunnistab rasket aastat

18. september 2009, 10:09

See aasta on üks raskemaid olnud, kuid
kriisi positiivne külg on see, et eestlaste terve talupojamõistus on tagasi
tulnud ning sellega koos ka ettevõtlikkus ja nutikus, ütles tänavu rikaste TOPi
üks tõusjatest Sinisukk ASi tegevjuht Marie Edala.

"Meie jaoks on see üks raskemaid aastaid olnud," tõdes Edala. "Kuid me pole pidanud kedagi koondama ega kellegi palka vähendama. Oleme kogu aeg kokkuhoidlikult elanud ning seetõttu pole võimalik kusagilt rohkem kokku hoida," lisas ta.

Edala märkis, et keerulisi olukordi on enne ka olnud, aga need on olnud teistsugused. "Hetkel kaalume kolm korda tõsisemalt seda, mida me välja anname. Eksperimenteerime märksa vähem. Me anname välja praktilise sisuga raamatuid ja lasteraamatuid – tõepoolest Eesti rahvas on hästi praktiline ja ostab raamaturiiulisse eelkõige raamatuid, milles õpetusi ja teavet."

Kriisi mõjust rääkides tõdes Edala, et eestlased vaatavad praegu hoolega, mida ise teha selle asemel, et osta midagi odavat ja kasutut. "Pealegi on isetegemine aias ja kodus palju loomerõõmu pakkuv ja stressi maandav. Eestlaste terve talupojamõistus on tagasi tulnud ning sellega koos ka ettevõtlikkus ja nutikus – see on kriisi positiivne külg. Vaadake kasvõi laatadel pakutavaid käsitööesemeid, kodus valmistatud hoidiseid jne. Ekstreemsetes olukordades tuleb inimestes harukordne loovus välja. Ja eestlane on töökas ja andekas," rääkis ta.

Marie Edala on tänavu Äripäeva rikaste TOPis 329. kohal, mullu oli raamatuid kirjastava firma Sinisukk suuromanik 356. kohal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 16:52
Otsi:

Ava täpsem otsing