Tallink teenis kvartaliga pool miljardit kasumit

26. oktoober 2009, 16:50

Tallink Grupp teenis oma majandusaasta
viimases, äsja lõppenud kvartalis 11protsendilise kasumi- ning 8protsendilise
käibekasvu, selgub börsiteatest.

Neljanda kvartali kasumiks tuli 496 miljonit krooni, majandusaasta 12 kuu auditeerimata kahjum on 127,9 miljonit krooni. Lõppenud kolmekuise perioodi müügitulu kasvas 291 miljoni krooni võrra, mida turgutas korralikult ka hooajaline reisijateveo kasv. Majandusaasta müügitulu oli aastatagusest 0,8 protsenti kõrgem ning ulatus 12,39 miljardi kroonini.

Kontserni kasumile avaldasid mõju majandusaasta lõpus tehtud ühekordsed provisjonid ja allahindlused kokku 53 miljoni krooni ulatuses, mis kajastuvad müüdud kaupade ja teenuste kulude ning üldhalduskulude all, selgub börsiteatest.

Kui kõrvale jätta perioodi lõpus tehtud ühekordsed provisjonid ning allahindlused, vähenesid Tallink Grupi üldhaldus- ja turustuskulud aastaga 163 miljoni krooni võrra ehk 10 protsenti aasta varasemaga võrreldes ning amortisatsioonikulud kasvasid samal ajal 90,8 miljoni krooni võrra.

Kuigi neljanda kvartali tulemus oli hea üllatus, näeb ettevõte ise oma lähitulevikule majanduskeskkonna nõrkusega seoses ettenägematuid riske.

AS Tallink Grupp teatel andsid arengud neljandas kvartalis kindlust, et fundamentaalselt on kontserni ärimudel tugev. "Arvestades üleüldist nõrka makromajanduse situatsiooni suutis kontsern siiski ületada mitmeid oma eelmise majandusaasta näitajaid. Sellest hoolimata ei ole juhtkond rahul 2008/2009 majandusaasta 12 kuu kogutulemusega. Kuigi mitmetes sektorites on näha paranemist, lisab meid ümbritsev nõrk majanduskeskkond jätkuvalt ka ettenägematuid riske kontserni äritegevusele. Ettevõttes on kõrgendatud tähelepanu kulude kokkuhoiule ning prioriteetsed on vanade laevade müük või rendileandmine“, märkis ettevõte börsiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 08:49
Otsi:

Ava täpsem otsing