SEB Enskilda: siseinfo kuritarvitamise juhtum vähendab uute juhtumite tekkimist

05. november 2009, 17:42

Täna avalikkusele ilmsiks tulnud ja
kohtusse saadetud SEB Enskilda analüütiku siseinfo kuritarvitamise juhtum
vähendab taoliste juhtumite kordumise tõenäosust Eestis, usub SEB Enskilda
juhatuse liige Henrik Igasta.

Järgneb intervjuu Henrik Igastaga.

Kuidas hindate, kuivõrd kahjustas antud juhtum kogu ettevõtte mainet ja mis see sisuliselt tähendada võiks?

Väga ebameeldiv lugu. Kliendi poolt meie usaldatud info lekitamine kolmandatele osapooltele on meie ja kliendi vahelise suhte kuritarvitamine. Minu jaoks isiklikult on selline infoleke kogu mu pea 15-aastase ettevõtte rahanduse vallas töötamise jooksul esmakordne, samuti Enskilda 27-aastases ajaloos. Samas on hea, et selline juhtum on operatiivselt ja professionaalselt uuritud ning saab üheselt mõistetava kohtulahendi.

Kas antud juhtumi tõttu muutub midagi teie töötajatate (analüütikute jt) igapäevatöös, kas hakkate enam neid kontrollima, kui jah, siis kuidas?

Sisemised kontrollmehhanismid töötavad ja regulatsioonid on adekvaadsed. Need kehtivad kogu rahvusvahelises grupis ja nende täiustamine on pidev protsess. Kahtlemata teeme oma järeldused sellest juhtumist, kuigi inimliku rumaluse ja ahnuse eest ei ole ükski organisatsioon lõpuni kaitstud. Ka antud loo peaosaline oli teadlik kehtivatest reeglitest ja võimalikest tagajärgedest.

Mis te arvate, kas taolisi juhtumeid võib veel ilmsiks tulla?

Selliseid intsidente esineb finantsturgudel kahjuks sageli. Miski pole välistatud. Küll aga usun, et antud pretsedent vähendab taoliste juhtumite kordumise tõenäosust Eestis. Kõik asjaosalised tegid siin järelvalve-ja uurimisasutustega juhtumi lahendamise nimel juba mõnda aega koostööd ja potentsiaalsed kelmid peavad teadma, et see on alati nii.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing