Prokurör: siseinfo kuritarvitajaga leppisime kokku rahalises karistuses

05. november 2009, 16:51

Siseinfo kuritarvitamise eest leppis
prokurör SEB Enskilda endise analüütiku Dmitri Vassiljeviga kokku rahalises
karistuses. Maksimaalselt saab määrata kolmeaastase vabaduse kaotuse.

„Sanktsioon näeb ette rahalist karistust või kuni kolm aastat vangistust. Leppisime kokku rahalises karistuses,“ rääkis Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt kokkuleppe teel määratud karistusest. Lähemalt ei soovinud ta kokkuleppe sisu kommenteerida enne, kui kohus on selle kinnitanud.

Millal täpselt kohtuistung toimub, on prokuröri sõnul raske öelda, olenedes sellest, millise kohtuniku kätte juhtum läheb ja millal ta sellele aja määrab. Täna läks materjal prokuratuurist kohtusse.

„Reeglina kuu aja jooksul,“ ütles Sutt, mis on kõige tõenäolisem aeg, millal istung võiks toimuda. Ta selgitas, et kokkuleppemenetluse puhul tutvub kohtunik materjaliga ja kui ta leiab, et sõlmitud kokkulepe on tõendatud ning süüdistus ja karistus on õiged, siis ta oma otsusega ka selle kinnitab. „Kui kohus ei nõustu, siis ta tagastab selle prokuratuuri ja menetlus jätkub üldises korras,“ lisas ta.

Antud juhtum on Suti hinnangul edasise praktika kujundamisel oluline, kuna väärtpaberikuritegude menetlemine on jõudnud esimest korda sellisesse faasi, et läheb kohtu menetlusse. „Oluline on ka see, kas kohus aktsepteerib kokkuleppemenetlust, kas ta kinnitab otsusega kokkuleppe ära,“ toonitas ta. Sutt loodab, et edaspidi jõuavad taolised juhtumid aina rohkem kohtumenetlusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing