BÖRS: G20 kergitamas USA aktsiaturge

09. november 2009, 16:22

USA aktsiaturud on tänast kauplemispäeva
alustamas ilmselt korraliku tõusuga tänu suurriikide G20 rahandusministrid ja
keskpankurud lubasid finantsabi ja toetusi niikaua, kui majanduse taastumine on
kindel.

"Odav raha jätkab voolamist aktsiaturgudele ja mitte ainult USAsse, vaid globaalselt," kommenteeris otsust uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma Avalon Partners aktsaiturgude peaanalüütik Peter Cardillo.

Toiduainetetootja Kraft Foods tegi korduspakkumise (vaenuliku) ülevõtmispakkumise Briti šokolaaditootjale Cadbury. Kraft Foodsi teatel on pakkumise hind 37 protsenti kõrgem kui aktsia sulgemishind 3. juuli seisuga ning kinnitas, et kõrgema hinnaga pakkumust ei tule. Cadbury lükkas ka selle pakkumise tagasi väites, et see on eelmisest veel kehvem.

Kiirtoidugigant McDonald’s teatas, et oktoobris kasvas enam kui 13 kuud tegutsenud söögikohtade käive kasvas 3,3 protsenti. USAs kahanes müük 0,1 protsenti, Euroopas kasvas see näit 6,4 ning Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas 4,7 protsenti. McDonald’si aktsia hind kerkis eelkauplemisel 0,45 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing