Julianus Inkasso: töö Kalle Norbergi lubadustega käib

Kadrin Karner 23. november 2009, 11:02

Julianus Inkasso teatas Eesti Päevalehes ilmunud kuulutuses, et kogub nõudeid Kalle Norbergi vastu, asja lähemalt uurides jäi inkassofirma napisõnaliseks.

„Kalle Norbergi osas ei tahaks täna pikemaid kommentaare anda. Töö tema lubadustega käib,“ ütles Äripäevale Julianus Inkasso emafirma ICE Credit Group OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu.

Uurides Ekspress Grupi suuromanikult Hans H. Luigelt, kellele möödunud nädalast kuulub kogu Julianus Inkasso emafirma, et ega Kalle Norberg ei ole võlgu suuromanikule endale, vastas Luik: „Ei, ei ole suuri summasid võlgu.“

Kuni selle aasta maikuuni kuulus Kalle Norberg ka Ekspress Grupi nõukokku.

Luik lisas, et küsis Norbergi osas tausta ka Julianuse juhatuselt. „Selle põhjal võin öelda et Norbergil on tekkinud Luxembourgist Londonisse töölekolimisel uute partnerite, Rowlandite pangandusperekonna juurde, mõned "sabad". Kalle suudab need Julianuse juristide abiga hõlpsalt restruktureerida,“ selgitas Luik.

Kalle Norbergilt Äripäeval kommentaari saada ei ole õnnetunud.

Oktoobris kirjutas Äripäev, et Inglismaa päritolu Rowlandi perest sai Läti lehtede Diena ja Dienas Bizness väljaandja Baltic Media Investments Fundi suuromanik 90% ulatuses. Diena endisele juhule Aleksandrs Tralmaksile jääb ettevõttest 10%. Luksemburgi ettevõtte Nedela S.A. omandas 2009. aasta juulis Bonnier Business Pressilt Läti juhtiva meediagrupi AS Diena ja SIA Izdevnieciba Dienas bizness.

Ostu finantseeris sajaprotsendiliselt LFS (Luxembourg Financial Services), mille asutaja ja suurosanik on Kalle Norberg, kes juhib ka Diena nõukogu.

Rowlandid on Ühendkuningriikide perekond, mille investeerimiskogemus ulatub 45 aastani. Perekonna investeerimistegevuse osaks on Blackfish Group, mis tegeleb investeeringute juhtimise ja jõukate perekondade nõustamisega ning omab investeerimisfondide portfelli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 15:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing