Maksumaksjate liit: ELi seadused keelavad müügimaksu

Katariina Krjutškova 01. detsember 2009, 17:00

Maksumaksjate liit pöördub müügimaksu kehtestamise tõttu Euroopa Komisjoni, sest seoses Euroopa Liitu astumisega ja käibemaksusüsteemi ühtlustumisega ei tohiks Eestis käibemaksu tõsta, kuid Eesti põhiseadus ja kohalike maksude seadus lubab kohalikel omavalitsustel seda siiski teha.

„Lahendus on see, et Eesti peab maksude seadust muutma. Müügimaksu kui sellist ta kehtestada ei tohi, sest see piirab kaupade ja teenuste vaba liikumist ja seab Tallinnas tegutsevad ettevõtted halvemasse olukorda,“ selgitas maksumaksjate liidu jurist Gaily Kuusik. Tema hinnangul on Tallinnas müügimaksu kehtestamine kohalike ettevõtjate diskrimineerimine.

Kuusiku hinnangul on maksutõus viimane asi, mida omavalitsused tegema peaksid, ja eelkõige tuleks kulusid kärpida. „Kui erasektor on pidanud palku kärpima väga jõuliselt, siis riigisektor seda kärbet teinud ei ole. Samamoodi ei ole teinud seda ka kohalikud omavalitsused,“ lisas Kuusik. Ta lisas, et inimeste rahakott pole kummist, et sealt võiks kogu aeg raha ära võtta.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2009, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing