Lihavainen: Baltikumi jääb kolm jaeketti

Katre Pilvinski 28. detsember 2009, 07:18

Asjad arenevad selles suunas, et pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti Baltimaade regioonis, ütles Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen.

„Nõustun, et kolm on optimaalne jaekettide arv, kuid mitte ainult Eestis, vaid väga selgelt terves Baltikumis," sõnas Lihavainen.

"Pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti selles regioonis. Selles suunas asjad arenevad ja ma olen enam-vähem kindel, et nii see ka läheb," ütles ta.

"Kuid tahan rõhutada, et minu hinnangul on põhjus natuke erinev kui Kanada kaubandusprofessor McKenziel. Nõustun, et tarnijate suunas peab olema tugevam, kuid see pole ainuke asi, mis loeb," märkis Lihavainen.

Tema sõnul oleksid Eesti jaekaubandusketid arendustegevuses võimekamad kui neid oleks vähem. "Kui on piisavalt suur kett, piisavalt suured mahud, piisavalt palju kauplusi - on IT-süsteemide arendamine, erinevate tellimissüsteemide automatiseerimine, logistika optimeerimine võimalik."

"Ostuhinnad on küll väga oluline ja tähtis asi, kuid mitte ainuke, mille põhjal kujundatakse müügihinnad. Samuti on rahvusvaheline koostöö väga oluline," lisas ta.

"Sõltumata sellest, kui suur oled Eestis või Baltimaades, sest kui sa lähed Hiina turule kaupu ostma ja sinu turuosa oleks Baltimaades 100% - oled Hiinas ikkagi väike tegija. Seetõttu on rahvusvaheline koostöö väga oluline ning selleks ongi ressurssi vaja," märkis Lihavainen.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. January 2010, 16:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing