Jaana Pikalev • 1. juuli 2010 kell 10:10

Internetikaupmees: müük on väikses plussis

Onshop OÜ juht Astrid Bachmann ütles Äripäevale, et interneti sisustuskaubamaja ON24 müük on paranenud ning isegi 10%plussis.

Bachmann arvas, et tänavuse mai jaemüügi üldine statistika oli ootuspärane. “Meie võime öelda, et meil oli ka väikene pluss sees, ses mõttes oleme keskmises paremas seisus,“ rõõmustas ta. Bachmann lisas, et müügi langus on pidurdunud ja hakkab vaikselt tõusu poole minema.  „Väga madal seis on nüüd ikkagi läbi saanud,“ toonitas ta.

„Hetkel ei saa kurta, kui me mööbli poolt üldiselt vaatleme, siis siin väga rõõmsad tulemused ei ole, kuid meil on siiski siin tõusunumbrid olemas,“ rääkis sisustuskaubajama juht. Tõusunumbrid on internetipoel nii Eesti kui Soome müügis, viimase puhul on need küll suuremad, tunnistas Bachmann. „Aga Eestis on ka tõusunumbrid, võrreldes eelmise aastaga on siin pluss 10% ma just eile vaatasin,“ märkis ta  „Selles mõttes peab rahul olema,“ lisas naine.

Miks müügid paranevad ja kust tarbijatel kindlustunne tuleb, pakkus Bachmann, et ehk on üldine meeleolu paremaks läinud. Ka ei materdata ja räägita ajakirjanduses enam sellest raskest olukorrast, vaid tuuakse ka positiivseid asju välja, selgitas ta. „Inimesed väsivad olemast pessimistlikud,“ tähendas Bachmann.  „Ega rahakott veel nii palju kasvanud ei ole, aga võib-olla emotsioonid on need, mis mõjutavad,“ lisas ta.

Teise poolaasta müügil Bachmann suuremat kasvu pigem ei eeldaks. „Ilmselt jääb pigem samale tasemele - ei lähe enam halvemaks, aga on väikses positiivses kasvus,“ lausus Bachmann. Ta lisas, et ees ootavad segased ajad, näiteks eurole üleminek kindlasti mõjutab inimeste mõtlemist. „Eks sellega on nii ja naa -  üks pool, kes arvab, et hakatakse devalveerima, hakkavad oma kroone kulutama,“ nentis Bachmann. „Teised, kes usuvad, et devalveerimist ei tule, need ei tõmble nii väga ja hoiavad end tagasi,“ täiendas ta.

Hetkel kuum