• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmees kardab E-päeva

  A-Selveri ASi direktori Andres Heinveri sõnul kardavad kaupmehed 1. jaanuari - pikisilmi oodatud euro-päeva.

  Eesti jaemüügiketid on allkirjastanud ausa hinnastamise kokkuleppe ja peavad Andres Heinveri sõnul seega jälgima, et hinnad ei tõuseks. "Kaupmees saab aga vaid lubada, et euro tulekust tingituna hinnad ei muutu, sest äsja käimalükatud hinnaralli juures pole lootustki, et jaanuari hinnad tulevad kokkuleppe aegsetega võrreldavad," arvab Heinver.
  Pea ükski suur jaekett pole Heinveri sõnul lubanud endale müügimaksu lisamist Tallinna poodide kaubale, samuti jäid paljud hinnad samaks pärast mullust käibemaksutõusu, aga ka kaupmehe rahakott pole kummist.
  "Kaupmeeski tarbib suures koguses üha kallinevat elektrit ja kütust. Kasum on vähenenud ja miinusessegi läinud, aga Eesti tarbija ei kannataks hinnatõusu välja. Ühel hetkel pole mõrude pillide neelamine enam tervislik, sest kaupmees ei saa ju ära surra. Tootja ja tarbija tahavad edaspidigi poes kokku saada. Seega on mastaapse sisseostuhinna tõusu puhul paratamatu, et kaubad ja sellega koos ka igapäevane ostukorv muutuvad kallimaks," kirjutab Heinver arvamusloos.
  Kaupmees palub hasartsetel hinnajälgijatel kalendrisse kirja panna, et keset sooja suve teavitasid tootjad ja maaletoojad üksteise võidu hinnatõusudest. Et siis on e-päeval ehk meeles, et kõrgemad hinnad pole tingitud poepidajate soovist euro tulekut enda kasuks keerata ja hindu ülespoole kruvida. 
  Andres Heinveri arvamuslugu ilmub homses Äripäevas. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.