14. september 2010 kell 18:56

USA jaemüük kasvas teist kuud järjest

Ühendriikide jaemüüjad said tõdeda positiivset fakti, et jaemüük tõusis augustis teist kuud järjepanu, aidates leevendada muret aeglustuva majanduse pärast.

Tarbijad kulutasid augustis 0,4 protsenti ning juulis 0,3 protsenti rohkem, kui aasta tagasi, teatas teisipäeval Kaubandusministeerium. Kui välistada autode müük, siis kasvas jaemüük kaks korda kiiremini, kui analüütikud prognoosisid, vahendab Bloomberg.

Augustis aitas nõudlust suurendada mitmete osariikide maksuvabad pühad ning suur osa kaupmeestest üritas inimesi poodi meelitada n-ö tagasi kooli allahindlustega. Samas kardetakse, et endiselt kõrge tööpuudus ning kodumajapidamiste vajadus vähendada kulutusi hakkavad aasta teises pooles tarbimist piirama.

"See näitaja lisab kindlust," ütles JPMorgan Chase'i peaökonomist Michael Feroli, kes ennustas täpselt autodeta jaemüügi tulemuse. "See leevendab mõningal määral läinud kuul tekkinud hirme kaksiklanguse ees. Kui tööjõuturg tugevneb, siis jaemüügi kasv on elujõuline."

 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum