Katariina Krjutškova • 30. september 2010 kell 10:19

Pillesaar: maksumuudatus viiks Eesti tõusule

Maksumuudatuste puhul võiks majanduskasv olla isegi viis protsenti kõrgem, ütles ettevõtja ja investor Jaan Pillesaar tänase Äripäeva konverentsil Äriplaan 2011.

„Oluline on teha maksusüsteem ühtsemaks, mitte nii, et ühtede sisendite hind on meeletult kõrge ja teistel madal,“ ütles Pillesaar.

Ärimehele teeb muret just tööjõu kõrge maksustamine ettevõtte tasandil neis valdkondades, kus tööjõukulud moodustavad lõviosa ettevõtte kuludest. "Eesti maksusüsteem on väike- ja teenusettevõtlust hävitav," teatas ta.

Pillesaare sõnul leitakse ühe kõrge maksu puhul alati põhjuseid, et sellest kõrvale hiilida ja nii ei saagi eelarve auk täidetud. Tema sõnul tuleks teha mõned maksuerisused, et olla teistest riikidest maksusüsteemi poolest konkurentsivõimelisem.

„Reaalsus on see, et jääme Aasia ja Euroopa vahele lõksu. Kasv ei saa olla väga hea, aga see võiks olla palju parem,“ sõnas Pillesaar. Tema hinnangul on Eesti majandusotsused tugevalt poliitikaga seotud ja sellisel käitumisel ei saagi olla häid tulemusi.

Hetkel kuum