• Jaga lugu:

  Käed eemale Jüri Mõisast!

  Kas kevadiste valimiste-eelset partei rahakotti silmas pidades või millegi muu pärast, kuid peaminister Andrus Ansip vajutas tänasel valitsuse pressikonverentsil taastuvenergia toetuste kiirkorras kärpimisele pidurit.

  Peaminister Andrus Ansipi "pidurdamine" peaks kasvõi pisutki lohutama Eesti taastuvenergia maskotiks kujunenud tuuleärimeest Jüri Mõisa, kes septembri alguses rääkis Äripäevale: "Ei teeni me, ei teeni, kurat, liiga palju raha. /-/ Minu jaoks jätab see toetuste vähendamise ja äravõtmise teema rohkem valimispropaganda mulje. Ei enamat! On antud lubadusi mahtude, tingimuste ja toetuste osas. Eks neid peab järgima ja neist kinni pidama, aga seda meelt olen ka mina, et asi peab olema mõistlik."
  Tänasel pressikonverentsil alustas Ansip kaugemalt: "Ma olen siit samast pressikonverentsilt ju korduvalt öelnud seda, et taastuvenergia toetuste määramine on meie parlamentarismi üks häbiväärsemaid lehekülgi. See, mis toimus vahetult enne möödunud Riigikogu valimisi, see minu meelest au kellelegi ei tee."
  Ansip leidis, et eelmisel korral määrati need toetused kampaania korras vahetult enne valimisi, ilma põhjaliku analüüsita.
  "Minu meelest oleks see täpselt sama suur viga, kui me praegu kampaania korras läheksime neid kärpima. On kujunenud uus olukord ja investorid on selle uue olukorraga arvestanud. Me peame kindlasti säilitama Eesti usaldusväärsuse kõikide investorite jaoks ja seetõttu me ei peaks midagi rapsides tegema," leidis peaminister.
  Vigu parandada on olnud Ansipi meelest praktiliselt neli aastat aega. "Enamus sellest ajast on lihtsalt niisama mööda lastud minna ja nüüd viimase poole aasta jooksul, mis on jäänud valimisteni, minu meelest ei peaks nende asjadega tormama," märkis valitsusjuht.
  Kui keegi Ansipi meelest leiab, et tuleks soodustada ebaefektiivsust. "Ehk siis need, kes kasumit suudavad teenida, nendel vähendada toetusi, ja need, kes kasumit vähem teenivad, nendele lubada toetusi, siis sellega mina ei kipu nõus olemas. Pigem peaksid need toetused olema samaliigilistele tootmistele, näiteks tuuleenergia jaoks, siis sõltumata kasumi määrast ühesugused," rääkis peaminister.
  Kui kiiresti taolise analüüsiga valmis saadakse, on Ansipi sõnul raske öelda.
  "Ma tean, et majandusministeerium töötab. Majandusministeeriumi töötulemustega ma veel tuttav ei ole. Ei välista üldse, et tuleb hea pakkumine, mis ei lõhu seda usaldusväärsust, mis iseloomustab praegu meie ettevõtluskeskkonda," arutles peaminister.
  Samas rõhutas Ansip, et ei tahaks anda mingit ainest nendele, "kes on juba praegu spekuleerinud, et erakonnad võivad jälle kasutada neid taastuvenergia toetusi või nende toetuste äravõtmisega ähvardamist selleks, et täita oma valimiste eelarveid".
  "Seetõttu ma pigem oleksin alalhoidlik ja hoiduksin selle teema tormakast käsitlemisest enne valimisi ja jätaks otsuste langetamise peale valimisi," lisas Ansip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.