Aivar Hundimägi • 6. oktoober 2010 kell 10:52

Mati Alaver: küsige järgmine küsimus

Venemaa spordiagentuurile Ves Sport antud intervjuus ei soovi Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver vastata küsimusele Vene suusakoondise treeneripostile asumise kohta.

Väljavõte spordiagentuurile antud intervjuust.

Mati, kas te tõesti andsite oma nõusoleku treenida meeskonda Venemaal?

Mul on hetkel väga ebameeldiv sellest rääkida, kuna ma oman hetkel kehtivat lepingut Eesti Suusaliidus.

Aga te ju saite sobiva ettepaneku Venemaa Suusaliidu presidendilt Jelena Välbelt?

(Pärast pikka pausi). Küsige järgmine küsimus. Räägime suusavõistlustest Eestis ja Venemaal.

Intervjuus kommenteeris Alaver ka Venemaa suusatajate dopingu kasutamist. "Kõige tähtsam, et Vene sportlased, treenerid, funktsionäärid saaksid aru, et on võimalik võita ilma dopinguta. Ma tean seda oma kogemuse põhjal," ütles Alaver.

Tema sõnul ei ole Eestis raha selliste uute dopingute väljatöötamiseks, mida ei oleks võimalik tuvastada tänapäeva laboratooriumites.

Samas märkis Alaver, et Eestis ei kasutata dopingut mitte raha vähesuse pärast, vaid dopingu tarvitamisest hoidutakse, sest nii on rahulikum elada. "Ja me oleme võitnud olümpial ja maailmameistrivõistlustel kuldseid medaleid," selgitas ta.

Täna Delfile antud kommentaaris kinnitas Alaver, et Venemaa Suusaliit on teinud talle ettepaneku asuda nende suusakoondise juhendajaks. "Venemaa Suusaliit on läbi oma presidendi Jelena Välbe teinud mulle ettepaneku asuda nende koondise peatreeneriks alates 2011. aasta maist. See on kõik, mida saan praegu öelda, sest läbirääkimised seisavad alles ees ja hetkel on mul kehtiv leping Eesti suusaliiduga," kommenteeris Alaver Delfi Spordile.

Hetkel kuum