Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuum suvi peibutas turiste

  Kolme suvekuu jooksul peatus Eesti majutusettevõtetes 911 000 välis- ja siseturisti, mis oli 10% enam kui 2009. aasta samal ajal, teatas statistikaamet.

  Välisturiste peatus majutusettevõtetes 59 000 ja siseturiste 27 000 enam kui mullu suvel.
  2010. aasta suvel kasutas majutusettevõtete teenuseid 612 000 välisturisti, mis on viimase kümnendi suvede kõrgeim näitaja. Välisturistid moodustavad jätkuvalt veidi enam kui kaks kolmandikku turistide koguarvust ning nad eelistavad enim Tallinna majutusettevõtete teenuseid. Suvepealinnas Pärnus peatus 72 000 välisturisti, kellest kolmveerand saabus Soomest, 5% Rootsist ja 4% Saksamaalt. 36 000 turisti kasutas Saare maakonna majutusettevõtete teenuseid ning pooled nendest olid turistid Soomest, 14% Lätist ja 9% Saksamaalt.
  Majutusettevõtetes peatus ligi 300 000 siseturisti, mis on 10% enam kui eelmise aasta suvel, kuid vähem kui 2007. ja 2008. aasta samal ajal. Siseturistide meelissihtkohtadeks on jätkuvalt Harju ja Pärnu maakond, kuid meelsasti peatutakse ka Ida-Viru ja Saare maakonna majutusettevõtetes.
  Augustis oli külastajatele avatud 1027 majutusettevõtet 20 200 toa ja 46 200 voodikohaga. Täidetud oli 49% tubadest, mis on 4 protsendipunkti rohkem kui mullu augustis. Majutusettevõtetes peatus 301 000 sise- ja välisturisti ehk 8% enam kui augustis aasta tagasi. Reisimist soosis erakordselt soe ja päikeseline ilm. Raskeim oli vaba majutuskohta leida Tallinnas (tubade täitumus 67%) ja Pärnus (65%).
  Augustis maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 419 krooni (27 eurot), mis jäi eelmise aasta augustikuuga samale tasemele. Kõige kallim oli ööbida Pärnus — 519 krooni (33 eurot). Ühe ööpäeva keskmine maksumus suurenes Pärnus eelmise aasta augustiga võrreldes 7%. Pealinnas maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 485 krooni (31 eurot), mis on 4% odavam kui 2009. aasta augustis.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.