Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Fed abistas investoreid

  Ühendriikide aktsiaturud said teisipäeva teises pooles taas hoo sisse, kui Föderaalreserv kinnitas vaba rahapoliitika jätkumist.

  Ühendriikide Föderaalreserv avalikustas protokolli enda septembrikuisest poliitikakoosolekust. Sellest selgus, et Fed ametnikud endiselt usuvad majandustaastumise aeglustumist. Samuti selguks, et Föderaalreserv jätkab riiklike võlakirjade ostmist, et kindlustada raha piisav ringlus riigi finantssüsteemis. Investorid just sellist tulemust lootsidki näha ning turud liikusid uudiste järel üles.
  Pärast õhtust kella avalikustab enda tulemused Dow komponent Intel. Firmalt oodatakse 11 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks 50 senti aktsia kohta. Aasta tagasi teeniti 33 senti. Homme on juba järg JPMorgani, ülehomme Google'i ning reedel General Electricu käes.
  Ettevõtete rindel teatas ravimitootja Pfizer, et soetab endale 3,6 miljardi dollari eest teise ravimitootja King Pharmaceuticals. Pfizer pakub ravimitootja aktsia eest 14,25 dollarit, mis tähendab aktsionäridele võrreldes eilse King Pharmaceuticalsi sulgemishinnaga 40protsendist preemiat. Pfizeri teatel kasvatab ülevõtmine firma kasumit 2011-12. aastal 0,02 dollarit ja 2012-15. aastal 0,03-0,04 dollarit aktsia kohta. Kingi ostmise taga oli Pfizeri huvi suurendada oma turuosa valuvaigistite turul.
  Avon Products aktsia rallis täna hommikul Ühendriikide eelturul ligi 11%, sest ilmnes kuulujutt, et prantsuse kosmeetikaettevõte L'Oreal plaanib Avoni ära osta. Hiljem taandus ralli 4% peale. Väidetavalt plaanib prantsuse kosmeetikafirma Avoni aktsia ees välja käia 44 dollarit, mis tähendaks 33-protsendilist preemiumi.
  Kulla hinna liikumine on 1350 dollari juures hakanud näitama teatud stabiliseerumise märke. Väärismetalli untsi hind odavnes vaid 0,07%, 1353 dollarini. Nafta hind oli samuti langemas. Õhtuks odavnes barrel musta kulda 0,51%, 81,78 dollarini.
  Aktsiaturgude taastumisega taastus ka euro kurss. Euro kallines 0,30%, võrdudes 1,3914 dollariga. Samas kukkus dollar taas alla 82 jeeni. Jänkide valuuta langes 0,31%, 81,83 jeenini. Nael kukkus dollari vastu 0,51%.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios vahetusid kaalukausid ning tõusjad jäid langejaid edestama. Hea päev kujunes Starbucksi (+4,42%; 27,14), Morgan Stanley (+3,10%; 25,93) ning Bank of America (+2,81%; 13,52) aktsionäridele, samas kui enim pandi müüki just Motorola (-1,93%; 8,13), Wal-Marti (-1,26%; 53,92) ning Time Warner (-1,21%; 31,07).
  Dow Jones tööstuskeskmine kukkus teisipäevaga 10 punkti ehk 0,09%, sulgudes 11 020 punkti peal. Nasdaqi indeks suutis tõusta 16 punkti ehk 0,65%, 2418 punktini. S&P 500 koondindeks sulgus 1170 punkti peal, tõustes 4 punkti ehk 0,38%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.