18. oktoober 2010 kell 5:19

Töötukassa: huvi Soomes töötamise vastu suur

Soome ettevõtete huvi Eesti töötajate vastu on selgelt kasvanud, ütles ELi töövahenduse võrgustiku EURES teenusejuht töötukassas Marta Traks.

Kuna Soome majandus taastub veidi kiiremini kui Eestis, läheb seal ka tööjõudu tarvis ja nende huvi meie töötajate vastu on kasvanud, rääkis ta. "See aitab kindlasti Eesti tööjõuturu olukorda parandada. Inimesel ei ole vahet, kas töö asub Soomes või Eestis, peamine on sissetulek ja turvatunne," märkis Traks.

Enamik rendifirmadest pakub tema sõnul ajutist tööd mingiks töölõiguks või tööajaks. "Seega ei kaota me neid inimesi oma tööjõuturult. Prognooside järgi paraneb olukord tööjõuturul umbes kaheaastase hilinemisega," sõnas ta.

Traksi ütlusel pöördub töötukassa poole üha rohkem inimesi, kellel puudub soome keele oskus. "Keeleoskuseta inimesed kasutavadki tööjõurendifirmasid, nii on Soome keskkonnas palju lihtsam hakkama saada," märkis ta.

Autor: Birjo Must, Indrek Kald

Hetkel kuum