• Jaga lugu:

  Andres Allikmäe: tulemus ületas ootusi

  Kolmanda kvartali tulemused ületasid meie ootusi, ütles kasumi kahekordistamisest teatanud Harju Elektri juht Andres Allikmäe.

  Vastab Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe:
  Kas kolmanda kvartali tulemused vastasid juhtkonna ootustele?
  Julgen väita, et nad isegi ületasid mõningal määral meie ootuseid ja ma tahaks väga loota, et selline areng on ka jätkusuutlik. Loomulikult oleme maailmamajanduse ja turufaktorite mõjutuse all nagu mistahes firma.
  Millise turu arenguga olete kõige rohkem rahul ja kus näete enim potentsiaali?
  Oleks vale ainult ühte segmenti või turgu üle tähtsustada. Meie äritegevuse spetsiifika – sõltuvalt küllalt pikkadest arendus- ja tarnetsüklitest – võib olla tihtipeale mitut kvartalit kattev, kuid väga hea hinde annaks kindlasti meie Soome segmendile ja sealtkaudu siis projektipõhiselt ka maailma edasi. Kuid ka igati hästi võrreldes nii aastataguse perioodi kui ka eelnevate kvartalitega, tegutses Eesti segment.
  Kindlasti on veel arenguruumi Leedus ja muidugi meie jaoks veel uuel, kuid siiski optimistlikul turul, Rootsis ja mujal Skandinaavias. Hea meel on samuti n-ö tulevikku suunatud innovaatilise turuga, autode elektrisoojenduse ja võimaliku elektriautode laadistehnoloogia segmendiga.
  Mis tegureid loeksite Harju Elektri murelasteks?
  Miski ei anna veel 100% garantiid positiivsete struktuaalsete muudatuste jätkusuutlikkusele majanduskriisist väljumisel. Loodame, et trend on positiivne, kuid lõpuks sõltub kõik nagu alati meie klientide investeerimisvalmidusest ja meie võimekusest neile tarnida.
  Lisaks varasemale peame panustama oluliselt enam efektiivsusele ja tootlikkusele. Mõningad tootmissisendid, peamiselt tooraine näol on vaatamata majanduslangusele siis kallinenud ja sellega tuleb kahjuks arvestada.
  Kuidas hindate üldist turuolukorda ning mida Harju Elekter ootab?
  Ootame kindlasti selget signaali, et meie tegevusvaldkond on püsivalt väljunud kriisifaasist. Euro tulek lisab kindlasti üldisemalt usaldusväärsust ja mõjub ehk ka kohalikule turule investeeringute mõttes hästi.
  Julgen arvata, et n-ö innovaatilisem, säästvam ja ka keskkonnasõbralikum tehnoloogia energia tootmise ja jaotamise valdkonnas, samuti tööstusautomaatika sektoris on see, mida peame arvestama ja ootama.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.