Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Andres Allikmäe: tulemus ületas ootusi

  Kolmanda kvartali tulemused ületasid meie ootusi, ütles kasumi kahekordistamisest teatanud Harju Elektri juht Andres Allikmäe.

  Vastab Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe:
  Kas kolmanda kvartali tulemused vastasid juhtkonna ootustele?
  Julgen väita, et nad isegi ületasid mõningal määral meie ootuseid ja ma tahaks väga loota, et selline areng on ka jätkusuutlik. Loomulikult oleme maailmamajanduse ja turufaktorite mõjutuse all nagu mistahes firma.
  Millise turu arenguga olete kõige rohkem rahul ja kus näete enim potentsiaali?
  Oleks vale ainult ühte segmenti või turgu üle tähtsustada. Meie äritegevuse spetsiifika – sõltuvalt küllalt pikkadest arendus- ja tarnetsüklitest – võib olla tihtipeale mitut kvartalit kattev, kuid väga hea hinde annaks kindlasti meie Soome segmendile ja sealtkaudu siis projektipõhiselt ka maailma edasi. Kuid ka igati hästi võrreldes nii aastataguse perioodi kui ka eelnevate kvartalitega, tegutses Eesti segment.
  Kindlasti on veel arenguruumi Leedus ja muidugi meie jaoks veel uuel, kuid siiski optimistlikul turul, Rootsis ja mujal Skandinaavias. Hea meel on samuti n-ö tulevikku suunatud innovaatilise turuga, autode elektrisoojenduse ja võimaliku elektriautode laadistehnoloogia segmendiga.
  Mis tegureid loeksite Harju Elektri murelasteks?
  Miski ei anna veel 100% garantiid positiivsete struktuaalsete muudatuste jätkusuutlikkusele majanduskriisist väljumisel. Loodame, et trend on positiivne, kuid lõpuks sõltub kõik nagu alati meie klientide investeerimisvalmidusest ja meie võimekusest neile tarnida.
  Lisaks varasemale peame panustama oluliselt enam efektiivsusele ja tootlikkusele. Mõningad tootmissisendid, peamiselt tooraine näol on vaatamata majanduslangusele siis kallinenud ja sellega tuleb kahjuks arvestada.
  Kuidas hindate üldist turuolukorda ning mida Harju Elekter ootab?
  Ootame kindlasti selget signaali, et meie tegevusvaldkond on püsivalt väljunud kriisifaasist. Euro tulek lisab kindlasti üldisemalt usaldusväärsust ja mõjub ehk ka kohalikule turule investeeringute mõttes hästi.
  Julgen arvata, et n-ö innovaatilisem, säästvam ja ka keskkonnasõbralikum tehnoloogia energia tootmise ja jaotamise valdkonnas, samuti tööstusautomaatika sektoris on see, mida peame arvestama ja ootama.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.