Katre Pilvinski • 8. november 2010 kell 14:49

Kaupmeestest on viiendik endiselt eurohindadega hädas

Tarbijakaitseamet kontrollis kroonihindade kõrval eurohindade avaldamist oktoobris 557-l korral. Rikkumistega ettevõtteid avastati 109 ehk 20% kontrollitutest.

80% kontrollitud ettevõtetest olid nõuded täitnud. Eurohind puudus täielikult 11 ning osaliselt 37 ettevõttes. Vale kursiga olid hinnad arvutatud 14-l juhul ning kõige enam rikkumisi oli seotud valesti ümardamisega – 62-l korral.

Eelmainitud kontrollimiste arv sisaldas 90 järelkontrolli, mille käigus tuvastati, et eurohindasid polnud korda teinud 7 ettevõtet. Rikkumiste kohta tehti 46 trahviotsust kogusummas 33 970 krooni (156 070 krooni alates 01.07.2010)

„Hea meel on tõdeda, et hindade kahes vääringus avaldamise nõude vastu eksib järjest vähem ettevõtjaid, mis näitab, et viimased on hakanud euro tulekuga kaasnevatesse kohustusse tõsisemalt suhtuma. Samuti annab rikkumiste vähenemine lootust, et euro tulekuks on suurem osa ettevõtjaid puudused likvideerinud," kommenteeris tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste.

Kogu perioodi jooksul on amet kontrollinud ca 3210 ettevõtet. Üldise rikkumiste vähenemise arvu taustal on suurimaks probleemiks euro hinna avaldamise asemel tõusnud ümardamisreeglitest mitte kinni pidamine. Kolmandana eksitakse õige eurokursi kasutamisel.

Hetkel kuum