• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmeestest on viiendik endiselt eurohindadega hädas

  Tarbijakaitseamet kontrollis kroonihindade kõrval eurohindade avaldamist oktoobris 557-l korral. Rikkumistega ettevõtteid avastati 109 ehk 20% kontrollitutest.

  80% kontrollitud ettevõtetest olid nõuded täitnud. Eurohind puudus täielikult 11 ning osaliselt 37 ettevõttes. Vale kursiga olid hinnad arvutatud 14-l juhul ning kõige enam rikkumisi oli seotud valesti ümardamisega – 62-l korral.
  Eelmainitud kontrollimiste arv sisaldas 90 järelkontrolli, mille käigus tuvastati, et eurohindasid polnud korda teinud 7 ettevõtet. Rikkumiste kohta tehti 46 trahviotsust kogusummas 33 970 krooni (156 070 krooni alates 01.07.2010)
  „Hea meel on tõdeda, et hindade kahes vääringus avaldamise nõude vastu eksib järjest vähem ettevõtjaid, mis näitab, et viimased on hakanud euro tulekuga kaasnevatesse kohustusse tõsisemalt suhtuma. Samuti annab rikkumiste vähenemine lootust, et euro tulekuks on suurem osa ettevõtjaid puudused likvideerinud," kommenteeris tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste.
  Kogu perioodi jooksul on amet kontrollinud ca 3210 ettevõtet. Üldise rikkumiste vähenemise arvu taustal on suurimaks probleemiks euro hinna avaldamise asemel tõusnud ümardamisreeglitest mitte kinni pidamine. Kolmandana eksitakse õige eurokursi kasutamisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.