Anne Oja • 18. november 2010 kell 1:14

Gräzin: venitamise mõtles välja Reform

Reformierakondlasest riigikogu liikme Igor Gräzini sõnul tuli istungite venitamise taktikaga esimest korda välja Reformierakond, kuid venitamise üle võtnud Keskerakond tegevat seda üksnes vihast ja kiusust.

Gräzini sõnul on venitamisega midagi saavutatud vaid ühel korral ja sedagi 1994. aastal, mil oravad venitamisega algust tegid, õnnestus sellega piima- ja põllumajandussaaduste kaitsetollid läbi kukutada, meenutas pikaaegne poliitik. Hiljem pole tema sõnul venitamisega midagi olulist läbi suruda õnnestunud.

Nüüd öeldakse, et Reformierakond on süüdi, sest Reformierakond alustas,“ sõnas Gräzin muiates. Samas käivat kemplemine 1% suuruse summa üle riigieelarve kogumahust ja tüli keskmes on nn katuseraha jagamine, kus aastate pikku on olnud määrav sõna öelda maapiirkondadest valitud rahvasaadikuil.

Gräzin märkis, et Reformierakond tahtis investeerida kogu katuseraha ühte-kahte riikliku tähtsusega suurde objekti, Keskerakond aga mööda maakoolimaju, lasteaedu ja kultuurimajasid laiali jagada. „Me ei tahtnud raha mööda väikesi objekte laiali puistata, sõnas Gräzin lisades, „ehkki üksikuna võttes on kõik need väikesed asjad väärikad ja vajalikud. Aeg ei ole aga selle jaoks veel küps.“

Kõik need koolimajakatused, -sööklad ja lasteaedade remondid hääletatakse Keskerakonna ettevõttel ükshaaval täna öösel läbi, selgitas Gräzin eile hilisõhtul Äripäevale. „Kui varem venitas Keskerakond sadistlikult, siis nüüd sadomasohhistlikult, sest nad on kogu öö ka ise saalis, Varem oli nii, et üks-kaks keskerakondlast esitas ettepanekuid ja võttis vaheaegu ning põhimass ilmus riigikogu saali kella nelja-viie paiku öösel.“

Hetkel kuum