Inna Rak • 27. november 2010 kell 13:30

Pankrotihaldur: TopTours oleks pidanud kaks aastat tagasi lõpetama

Pankrotis TopToursi võlausaldajate esindaja ja pankrotihaldur Igor Sumaroki sõnul on mitmeid põhjuseid, miks reisifirmad pankrotistuvad,oluline on riske märgata, näitekd TopTours oleks pidanud juba mitu aastat tagasi peatama tegevuse.

2010. aasta mais jõustus seadus, mis nõuab reisifirmadelt suuremaid tagatisi. Paljud lõpetasid tegevuse, kuna neil käis uus tagatis üle jõu. Kriisi ajal tekib firmade vahel tõsine konkurents ja sageli müüakse reise alla omahinna. Kui lõpphind on liiga madal, võivad kannatada need, kes teenuse ostavad, kuid ei saa seda, ütles Sumarok.

Pankrotte põhjustab ka reisifirmade soov väljuda riskantsetele uutele turgudele. "TopToursi kliendid ja vahendajad kaotasid raha, kuna riik ei kontrollinud õigeaegselt firma finantsolukorda. Samuti olid mängus firma juhatuse mahhinatsioonid. Dokumentidest nähtub, et omakapitali puudumise tõttu pidanuks firma tegevuse peatama kaks aastat tagasi," lisas Sumarok.

Hetkel kuum