7. jaanuar 2011 kell 7:42

Eesti euromünt rikub piiri?

Vene meedia väitel on Eesti euromündi tagaküljel oleval kaardil valesti tehtud piir Venemaaga ja et tegemist on poliitilise provokatsiooniga.

Eesti kaart, mis on uuel eesti euromündil, ei vasta selgelt riigi praegustele piiridele, kirjutas päevaleht Komsomolskaja Pravda. „Olukord on absoluutselt skandaalne ja selle tagajärjed on ette ennustamatud,“ tsiteeris leht Vene ombudsmani Eestis Sergei Seredenkot. „Oleks olnud parem, kui eestlased oleks valinud oma müntidele Venemaale suunatud suure viigilehe. See oleks olnud ausam.“

Vene uudist refereerinud Briti leht Telegraph lisas Eesti Moskva suursaadiku Simmu Tiigi kommentaari, kes eitas süüdistust, et uued mündid ei ole korrektsed. Tunnistades, et mündil tähistatud piirid „võivad olla millimeeter siia või sinna,“ on üldpilt siiski enamvähem õige, ütles Tiik raadiojaamale Ehho Moskvõ. Tiigi sõnul on mündil näha praegune ja mitte sõjaeelne riigipiir.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum